Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Ραβανί

            
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ
5 αυγά,2  βανίλιες
2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Για το σιρόπι :
3 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό

  Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη σιμιγδάλι , τη σόδα ,τις βανίλιες και το πάουντερ. Χτυπάτε το βιτάμ να ασπρίσει καλά . Δουλεύετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη πολύ καλά και τους προσθέτετε στο βούτυρο . Χτυπάτε τα ασπράδια  μαρέγκα και ρίχνετε λίγο αλεύρι , λίγη μαρέγκα εναλλάξ . Αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί ¾ της ώρας . Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει επί 5 λεπτά . Ξαφρίζετε και μόλις βγάλετε το ραβανί και μισοκρυώσει , το περιλούζετε σιγά – σιγά με το σιρόπι . Κόβετε σε τεμάχια και αφού κρυώσει σερβίρετε .  

Αρετή- Ανθή)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου