Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Μοσχαράκι κοκκινιστό
1 κιλό μοσχαράκι 200 γρ. μανιτάρια,3 σκελ. σκόρδο, 1 κρεμμύδι, ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι,¼ φλιτζανιού του τσαγιού κρασί, 4 ντομάτες.300 γρ.ντοματάκια 2-3 κουταλιές της σούπας θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας.  Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο  και ροδίζετε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσετε. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις μαλακώσουν ξαναρίχνετε το κρέας. Σβήνετε με το κρασί.
Πλένεται,    ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια κονσέρβας και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και πάλι αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 10’ και προσθέτετε  το θυμάρι ή τη ρίγανη.  Ανακατεύετε και σερβίρετε με ρύζι  πιλάφι.

(Μάριος_ Κων/νος Παπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου