Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Γλύκισμα μήλου

                  
Υλικά
½ κούπα βούτυρο
1 ½  κούπα αλεύρι
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 αυγά
½ κουτ,αλάτι1 κουτ. κανέλα
1 κ. σόδα ,Μοσχοκάρυδο
4 κούπες τριμμένο μήλο
1 κούπα καρύδια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι ,τη σόδα το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα ένα τα αυγά , χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι με τα καρύδια. Σταματήστε το χτύπημα ρίξτε κι ανακατέψτε τα μήλα τα μήλα και τα καρύδια .Αδειάστε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί « 24 εκατ.» ψήστε το στους 175ο c ΄΄45΄΄ περίπου. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε κομματάκια , αραδιάστε τα σε πιατέλα και στολίστε τα με σαντιγί και φετάκια από μήλο.

(Ιωάννα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου