Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


Υλικά
 1 κιλό  γάλα , 1/2κ. ζάχ. 
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ,4 αυγά, 2  βανίλιες
12 φύλλα  μπακλαβά βουτυρωμένα
Για το πασπάλισμα :
¼  κιλού ζάχαρη άχνη, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γάλα να κάψει  με μια φλούδα λεμονιού. Προσθέτετε το σιμιγδάλι  και ανακατεύετε  με ξύλινο κουτάλι να βράσει . Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα προσθέτετε . Ανακατεύετε με πολύ σιγανή φωτιά να δέσουν. Κατεβάζετε και αφήνετε να κρυώσει , αφαιρείτε την φλούδα (Λιώνετε λίγο βούτυρο . Ρίχνετε την κρέμα , γυρίζετε  προς τα μέσα , 8 φύλλα μπακλαβά ( περισσότερα από τα μισά ) αλείφοντας καθένα με βούτυρο . Με μυτερό μαχαιράκι κόβετε γύρο-γύρο στο ταψί τα φύλλα και τα πετάτε , χαράσσετε σε τεμάχια και το βάζετε

( - Κυριακή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου